Rekonstruojamas Vilniaus Lazdynų tiltas atidaromas eismui

Nuo penktadienio popietės lengvojo transporto eismui rekonstruojamu Vilniaus Lazdynų tiltu nebebus taikomi apribojimai – eismo judėjimui bus skirtos keturios juostos.

Iki to be apribojimų dviem juostomis tiltu galėjo vykti tik visuomeninis transportas, o savaitgaliais ir po darbo valandų – ir lengvieji automobiliai. Sunkiasvoris transportas iki tilto rekonstrukcijos pabaigos (2010 m. rugpjūčio) nebus leidžiamas.

AB „Panevėžio keliai“ vykdo parengiamuosius Lazdynų tilto rekonstrukcijos darbus: nuardyta senojo tilto danga, baigiami keisti susidėvėję atraminiai guoliai, kurie ir buvo silpnoji šio tilto konstrukcijos dalis. Po tiltu įrengti pastoliai, kurie naudojami vykdant gelžbetoninių konstrukcijų remontą, tilto stiprinimą įtemptais vielos pluoštais. Tiltas ruošiamas dažymui: vykdomi paviršiaus lyginimo ir gruntavimo darbai.

„Rugsėjo pirmoje pusėje planuojama pradėti apšvietimo atramų montavimo darbus. „Šios atramos bus naudojamos įrengti laikiną troleibusų liniją“, – sakė AB „Panevėžio keliai“ projekto vadovas Edmundas Jakubauskas.

Sutartis dėl projekto „Transeuropinio tinklo jungtis – Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio IA etapas (Lazdynų tilto rekonstrukcija)“ darbų su Vilniaus miesto savivaldybės administracija pasirašyta 2008 m. lapkričio 13 d.

Projektas vykdomas vadovaujantis jungtinės veiklos sutartimi tarp AB „Kauno tiltai“ ir AB „Panevėžio keliai“. Atsakingasis junginio partneris –- AB „Kauno tiltai“. Bendra projekto vertė – 106,36 mln. Lt (be PVM). Sutartyje numatyta projekto vykdymo pabaiga – 2010 m. rugpjūčio 2 d.

AB „Kauno tiltai“ šiame projekte stato naująją tilto dalį, kuri leis išplatinti tiltą iki 8 eismo juostų, AB „Panevėžio keliai“ atlieka senosios tilto dalies rekonstrukciją.

Pasak Vilniaus mero pavaduotojo Romo Adomavičiaus, Lazdynų tiltas – gyvybiškai svarbi Vilniaus miesto transporto infrastruktūros dalis: „Neatnaujinus šio 1979 m. pastatyto tilto, nebeliktų galimybių užtikrinti saugų ir pakankamą transporto srautų judėjimą“.