Panevėžio kelininkams – laikraštis „Kelio žmonės“

AB „Panevėžio keliai“ pradėjo leisti naują periodinį leidinį „Kelio žmonės“. Leidinys skirtas geresnei informacijos sklaidai tarp įmonės darbuotojų.

„Pirmąjį numerį rengėme itin kruopščiai, nes buvo svarbu išgryninti leidinio koncepciją. Naujo projekto tikslas – kad kiekvienas įmonės darbuotojas ne iš gandų, o iš oficialaus šaltinio sužinotų naujienas, būsimus projektus, naujai diegiamas technologijas, darbo organizavimo pokyčius“, – sakė AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas.

Įmonės laikraštis – tai viena iš vidinės komunikacijos priemonių. Ji veiksminga tik tuomet, kai bendrovės darbuotojai patys tampa jo autoriais, o leidinys pasiekia kiekvieną žmogų: ir tą, kuris dirba kelyje, ir administracijos darbuotojus.

Leidinuke didelis dėmesys skiriamas ne tik darbinei, bet ir pramoginei informacijai. Tarp AB „Panevėžio keliai“ darbuotojų – daug kūrybingų asmenybių, tik apie jų pomėgius ir pasiekimus kartais nežino net bendradarbiai. Kūrybinės grupės tikslas – surasti tuos žmones, prakalbinti ir pristatyti jų eiles, rankdarbius, kitus kūrinius.

Pirmasis laikraščio numeris – keturių puslapių. Vienas jų skirtas AB „Panevėžio keliai“ Rokiškio filialui, kur darbuojasi pustrečio šimto iš 900 įmonės darbuotojų. Tikimasi, kad naujas leidinukas sulauks pasisekimo ir ilgainiui prie jo leidybos prisijungs kitos AB „Panevėžio keliai“ grupės įmonės.

Kol kas laikraštis bus leidžiamas 1000 egzempliorių tiražu kas trys mėnesiai. Jo pavadinimas – ankstesnio projekto išdava. Prieš keletą metų žinomas dainininkas Virgis Stakėnas AB „Panevėžio keliai“ sukūrė himną, pavadinimu „Kelio vyrai“.

Nuotr. Pristatyti naująjį laikraštį darbuotojams padėjo mažieji aktoriai, sukūrę vaikų, prekiaujančių laikraščiais, personažus.