Keitėsi UAB „Constructus“ vadovas

Gegužės mėnesį pasikeitė statybos įmonės „Constructus“ vadovas. Vietoje Gintaro Malčiausko, dirbusio nuo 2008 m. liepos, bendrovės vadovu paskirtas Gaudendas Pumputis.

Iš Panevėžio kilęs 53 metų G. Pumputis daugiau kaip dešimt metų dirba AB „Panevėžio keliai“ grupės įmonėse, pastaruosius kelis metus vadovavo antrinėms nekilnojamojo turto įmonėms.

„Bendrovės prioritetai išlieka tie patys: sugriuvusios pastato dalies Šiaulių gatvėje Vilniuje atstatymas, veiklos tęstinumas, atsiskaitymai su kreditoriais“, – sakė Rasa Čepienė, AB „Panevėžio keliai“ atstovė ryšiams su visuomene. AB „Panevėžio keliai“ priklauso 91,01 procento UAB „Constructus“ akcijų.

Nekilnojamojo turto ir  statybos rinkų recesija UAB „Constructus“ iššaukė tas pačias problemas, su kuriomis susiduria ir kitos šioje srityje veiklą vykdančios kompanijos: dėl užsakovų patiriamų finansinių sunkumų vėluoja atsiskaitymai, sumažėjo statybos paslaugų paklausa.

Balandžio mėnesį bendrovė kreipėsi į teismą su prašymu iškelti restruktūrizavimo bylą. Teismo posėdžio data dar nėra nustatyta.

UAB „Constructus“ pardavimo pajamos 2008 metais siekė 142 mln. Lt. Bendrovė patyrė 3,8 mln. Lt nuostolių. Didžiausi šiuo metu baigiami projektai – gyvenamųjų namų kvartalas „Žali kalnai“ Vilniuje bei verslo ir gyvenamųjų patalpų kompleksas uostamiestyje „Klaipėdos burė“.