AB „Panevėžio keliai“ šventės dalyvius sveikino trim kalbomis

AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas į šeštadienį vykusios  tradicinės kelininkų ir statybininkų žiemos šventės dalyvius kreipėsi trimis kalbomis: lietuvių, rusų, o į Latgalijos (Latvija) atstovus – latvių kalba. „Ilsėkitės, pramogaukite“, – tūkstantinei miniai linkėjo bendrovės vadovas. AB „Panevėžio keliai“ įmonių grupės darbuotojams ir svečiams skirta žiemos šventė su atrakcijomis ir žaidimais bei vaišėmis po atviru dangumi vyko Karinių oro pajėgų II aviacijos bazės teritorijoje Pajuostyje Panevėžio rajone.

Trikalbystės renginyje prireikė todėl, kad AB „Panevėžio kelių“ įmonių grupės geografija jau seniai išaugo regiono ir Lietuvos marškinėlius. Sukurtas stabiliai dirbančių projektavimo, statybos, statybos projektų valdymo, finansinio ir nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovių tinklas. Bendrovė yra įsteigusi antrines įmones Kaliningrado srityje (Rusija),  Ukrainoje, Latvijoje. Šios žiemos šventės bendraautoriai – Panevėžio statybos trestas – yra įkūręs antrines įmones arba filialus Latvijoje ir Rusijoje.

„Žiema kelininkams – atokvėpio metas, kai yra ruošiama technika naujam darbų sezonui, todėl  darbuotojams skirtą šventę palankiausia rengti būtent žiemą“, – kalbėjo Virmantas Puidokas. Bendrovės vadovas pasidžiaugė, kad darbuotojai noriai dalyvauja jiems skirtame renginyje: „Atvyko mūsų žmonės ne tik iš visų Lietuvos kampelių. Atvažiavo ir iš Kaliningrado, ir iš Latvijos. Negalėjo atvykti tik iš Ukrainos“.

Pasiteiravus apie praėjusiais metais nuveiktus darbus, kurie tradiciškai apibendrinami pasibaigus kalendoriniams ir finansiniams metams, Virmantas Puidokas paminėjo tarptautinės automagistralės „Via Baltika“ rekonstrukcijos darbus, sėkmingai  vykdomas žvyrkelių asfaltavimo ir krašto bei regioninių kelių stiprinimo programas, apimančias visą šalį.

2004 metai buvo sėkmingi ir tuo atžvilgiu, kad visos antrinės įmonės dirbo rentabiliai. AB „Panevėžio keliai“ įmonių grupę sudaro keturios dešimtys antrinių įmonių ir bendrovių, kur AB „Panevėžio keliai“ turi akcijų.

Iš finansinių investicijų Virmantas Puidokas akcentavo sėkmingą kelininkų žingsnį į Latviją: Daugpilyje įkurta dukterinė kelių statybos medžiagų gamybos bei kelių statybos įmonė neseniai sudarė pirmąjį kontraktą. „Vyksta derybos dėl dar vienos įmonės Rygoje įsigijimo“, – kalbėjo generalinis direktorius. Rygoje jau antrus metus veikia statybos projektų valdymo įmonė „Constructus“ SIA, o planuojama įsigyti kelių statybos įmonę.

Panevėžio statybos tresto generalinis direktorius Dalius Gesevičius šventės metu taip pat kalbėjo apie įmonių tinklo plėtrą ir pasidžiaugė išskirtiniais objektais: sėkmingai baigta salyklo įmonės Panevėžyje statyba, rekonstruojamais Valdovų Rūmais, Vilniaus geležinkelio stoties pastato rekonstrukcija, kur laukia sudėtingi tunelių po stotimi statybos darbai.

„Panevėžio kelių“ ir Panevėžio statybos tresto darbuotojams skirta šventė rengiama jau trečius metus. Žiemos šventės dalyvių skaičiaus augimas proporcingas šių dviejų įmonių grupių plėtrai. Jeigu pirmojoje šventėje,  rengtoje prieš dvejus metus, dalyvavo apie 500 darbuotojų, tai pernai dalyvių skaičius siekė 800 žmonių, o šiemet persirito per tūkstantį.