AB „Panevėžio keliai“ pasirašė 52 naujas rangos darbų sutartis

Balandžio mėnesį AB „Panevėžio keliai“ pasirašė 52 naujas sutartis dėl valstybinės reikšmės kelių asfaltbetonio dangų paviršiaus apdorojimo darbų Panevėžio ir Utenos regionuose.

Bendra darbų vertė VĮ „Panevėžio regiono keliai“ prižiūrimuose kelių ruožuose –  beveik 14,16 milijono litų. Paviršiaus apdorojimo darbai bus atlikti 34 ruožuose, kurių bendras ilgis – 57,61 kilometro.

Utenos apskrityje, kur valstybinių kelių priežiūrą vykdo VĮ „Utenos regiono keliai“, numatyta paviršiaus apdorojimo darbus atlikti 18 ruožų, kurių bendras ilgis – 53,01 kilometro. Darbų vertė pinigine išraiška – beveik 16,29 milijono litų (sumos nurodytos su PVM). Užsakovas – Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Parengiamieji darbai pagal minėtas sutartis jau pradėti, o bus baigti 2008 m. spalio 31 d.

AB „Panevėžio keliai“ taip pat vykdo Ukmergės gatvės, Laisvės prospekto ir Ateities gatvės sankryžos rekonstrukciją į dviejų lygių sankryžą Vilniuje. Vadovaujantis junginės veiklos sutartimi su UAB „Tilsta“, šalies sostinėje taip pat rekonstruojamas Dariaus ir Girėno gatvės viadukas per geležinkelį.

Lygiagrečiai vykdomi žvyrkelių asfaltavimo programos 2007–2008 metais Rytų Lietuvos regionuose 2-ojo paketo darbai. Jungtinės veiklos sutarties su UAB „Lemminkainen Lietuva“ ir AB „Eurovia Lietuva“ pagrindu, asfaltuojami žvyrkeliai Rytų Lietuvos regionuose, vadovaujantis žvyrkelių asfaltavimo programos 2007–2008 metų 3-iuoju rangos darbų paketu.

Tęsiami 2007 m. spalį pradėti Transeuropinio tinklo kelių Vilnius–Lyda, Vilnius–Panevėžys–Šiauliai–Palanga plėtros, kelių Vilnius–Panevėžys, Panevėžys–Šiauliai, Šiauliai–Palanga rekonstrukcijos ir dangos stiprinimo I-ojo etapo darbai. Rekonstruojamas ir stiprinama kelio Kaunas–Zarasai– Daugpilis danga. Šis kelias taip pat priklauso Transeuropiniam tinklui.

Utenos rajone vykdomas viaduko per geležinkelį valstybinės reikšmės rajoninio kelio Utena–Tauragnai–Kirdeikiai 2,25 kilometre, remontas, vyksta IX Kretos koridoriaus geležinkelio tiltų rekonstrukcija.

Panevėžyje vykdoma 2007 m. pradėta V. Alanto gatvės tęsinio nuo Tilvyčio gatvės iki Savitiškio gatvės statyba. Joniškėlyje (Pasvalio rajonas) rekonstruojama viso miestelio susisiekimo sistema. Daugelis minėtų objektų bus baigti dar 2008 metais, kai kurie – 2009 m.

Preliminariais duomenimis, AB „Panevėžio keliai“ 2007 metais statybos-montavimo darbų atliko  beveik už 195 mln. litų. Panašios statybos-montavimo darbų apimtys buvo ir 2006 m.